Bassinfysioterapi 2021

Kurset tilstræber gennem praktisk og teoretisk undervisning at videregive den nødvendige grundlæggende viden om bassinfysioterapi, som danner basis for den gode bassinfysioterapeuts praksis.

Sted: Horsens og Rødovre
Dato: Første del : Fredag den 17. sep. 2021
Tidspunkt: Kl. 9.15
Pris: 4950 kr.
Tilmeldingsfrist: 1. september 2021

Ide og formål
Dansk Selskab for Bassinfysioterapi ønsker at uddanne fysioterapeuter til at arbejde optimalt i vand. Kurset tilstræber gennem praktisk og teoretisk undervisning at videregive den nødvendige grundlæggende viden om bassinterapi, som danner basis for den gode bassinfysioterapeuts praksis. Formålet er at udvikle den enkelte kursusdeltager som bassinfysioterapeut.

Kurset vil indeholde både teoretisk og praktisk undervisning. Vi forventer derfor, at du på kurset er aktivt deltagende i vandet.

Første del af kurset

Fredag den 17. september og lørdag den 18. september 2021 i Horsens.
Anden del af kurset
bliver afholdt lørdag den 29. januar 2022 i Rødovre.

Bassinfysioterapi

Formålet med kurset er, at kursisterne kan:

 • Lære at udnytte vandets egenskaber til at arbejde optimalt i vandet.
 • Analysere bevægelser og øvelser i vandet.
 • Få kendskab til vandets fysiologiske påvirkninger på kroppen
 • Kurset er ikke en "øvelsesbank". Formået er i stedet at være at forstå og udnytte vandets egenskaber for derigennem at kunne analysere og udvikle målrettede og velbegrundede øvelser og aktiviteter til træning i vand.

Indhold

 • Teoretisk gennemgang og praktisk afprøvning af vandets fysiske egenskaber, herunder de hydrodynamiske principper.
 • Den fysiologiske påvirkning af kroppen ved ophold i vand, herunder effekten af det hydrostatiske tryk.
 • Brugen af vandets egenskaber i muskel- og konditionstræning samt bevægelsestræning.
 • Balance og stabilitetstræning.
 • Introduktion til koncepter i vand samt inspiration fra div. metoder, herunder: Halliwick-konceptet, Ai Chi, Burdenko-metoden, Slow walking, Aqua-jogging, modificeret Deep Water Running, Bad Ragaz-Ringmetoden samt Watzu.
 • Hensigtsmæssig støtte i vandet.
 • Analyse af muskelarbejdet i vand ift. opdrift og turbulens.
 • Kontraindikationer, hygiejnekriterier, redningsplaner og arbejdsmiljø omkring et bassin.
 • Der vil være forberedelse til både første og anden del af kurset.

Kursusprogrammet og forberedelsesopgave samt bogen ”Bassintræning” vil blive tilsendt.


Undervisere: Bodil Føns Knudsen, Christine Hjortkjær og Jakob Wetke.

Undervisnings-steder
1. og 2. kursusdag:

Vital Horsens, Centrum for Sundhed og Træning
Langmarksvej 85G indgang Vest
8700 Horsens

3. kursusdag:
Specialhospitalet for polio- og Ulykkespatienter
Fjeldhammervej 8
2610 Rødovre

Yderligere oplysninger fås hos kursusleder Ina Lesager via selskabets mail: bassinfysioterapi@fysio.dk

OBS. Du skal være medlem af Selskabet for at kunne deltage på vores kurser. Du kan tilmelde dig her på hjemmesiden via "Indmeldelser". Et medlemskab koster 400 kr. om året.

Oplysninger om evt. specialkost (fx diæt, allergier, vegetar) sendes efter tilsagn om kursets afholdelse på selskabets mail: bassinfysioterapi@fysio.dk

Tilmeldingen er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Der er kun få ledige pladser tilbage.

Underviserne

Bodil Føns

Bodil Føns Knudsen er uddannet fysioterapeut og er kandidat (Cand.scient) i Idræt og Sundhed fra SDU. Hun har i mange år været fast underviser på kurser i bassinfysioterapi og har bl.a. skrevet bogen ”Bassintræning” (2016). Hun er registeret Halliwick Senior Lecturer af International Halliwick Association og har dermed lov til at undervise i Halliwick®-konceptet. Via løbende international efteruddannelse indenfor bassinfysioterapi samt faglig sparring med internationale undervisere i Ai Chi, Burdenko-metoden, Deep Water Running, Slow Walking samt Watsu kan hun præsentere disse metoder og koncepter til bassintræning.
Hun har fokus på anvendelsen af vandets egenskaber og den fysiologiske påvirkning af kroppen søges kombineret med viden og nyeste evidens indenfor bassinfysioterapi. Hun været Covid19-tovholder i kommunikationen med myndigheder og andre organisationer.
Bodil har siden 2005 drevet egen virksomhed med undervisnings- og konsulentopgaver. I de seneste år tilbud om individuel træning, undervisning, vejledning og supervision indenfor bassinterapi, vandaktiviteter og svømning for børn og voksne med nedsat funktionsevne.

Christine Hjortkjær er uddannet fysioterapeut og har mange års erfaring med neurorehabilitering på specialiseret niveau. Hun har i den forbindelse været ansvarlig for bassinfysioterapien. Hun har deltaget på Selskabets kurser i Burdenko-metoden. Christine er uddannet Halliwick-instruktør og er i sidste del af et traineeforløb til Halliwick Lecturer under International Halliwick Association. Hun er medlem af forretningsudvalget i Halliwick Samarbejdet i Danmark (HASAM), hvorved hun har været i styregruppen ifm. henvendelser til myndighederne vedr. Covid19 og retningslinjer for bassintræning.

Jakob Wetke

Jakob Wetke er uddannet fysioterapeut og i gang med en Master i Rehabilitering på SDU med henblik på studier indenfor bassintræning. Han har mange års erfaring med holdtræning i aftenskole-regi, herunder også bassintræning. Han er uddannet Halliwick-instruktør og har deltaget i netværket omkring Covid19. Jakob har deltaget i Selskabets kursus i Ai Chi. Han er uddannet livredderdommer og førstehjælps-instruktør. Jakob har dyrket svømning og vandsport på eliteplan, hvor igennem han har fået stor erfaring i analyse af balance og bevægelser i vandet samt anvendelsen af redskaber til træning i vand. Han er bestyrelsesmedlem og faglig tovholder i Dansk Selskab for Bassinfysioterapi.