Bassinfysioterapi 23

13 fysioterapeuter deltog i årets bassinfysioterapi-kursus, hvor der blev brugt analyse-svømmebriller for at kunne tænke i vand og ikke som på land, når der undervises i bassinfysioterapi.

10.07.2023

13 deltagere fra hele landet deltog i årets bassinfysioterapikursus. Første del blev afholdt i februar på Sano i Skælskør. Her var der fokus på at få lært at tænke i vand. Dette blev gjort med grundig indføring i teorien om de fysiologiske aspekter for kroppen ved bassintræning og vandet fysiske egenskaber. Der blev bl.a. undervist i Halliwick konceptet, Ai Chi samt Burdenko-metoden.

Men også elementære øvelser i muskel, balance og stabilitetstræning var på programmet. Analysebrillerne blev sat på programmet for at holde øje med de klassiske ”fejl”, som ses under forskellige gangarter.

Der var som vanligt 2 praktikker pr. kursus dag, så det blev til flere øvelser både enkeltvis, parvis og holdtræning. -Alt sammen for at understøtte teorien.

Alle gik helt sikkert hjem med ny viden og inspiration til hverdagen ved bassinerne. Deltagerne har haft til opgave at læse hele bogen ”Bassintræning” af Bodil Føns Knudsen og 2 artikler, som underviserne har valgt med henblik på at understøtte undervisningen med evidens.

Mellem de to dele af kurset havde deltagerne til opgave at beskrive en øvelse fra deres hverdag. Øvelsen skulle analyseres skriftligt og præsenteres på del 2 – som altid spændende at få indblik i hinandens hverdag. Alle mødtes igen på Specialhospitalet i Rødovre i april, her var fokus på hjemmeøvelserne og at kunne udnytte dybt vand med enten veste eller bælter. Igen var der fokus på at få analysebrillerne på, så øvelserne rent faktisk understøtter det bassinterapeuten ønsker – og ikke det vi tror, den træner.

Det er vigtigt at kunne tænke i vand og ikke i land, når der undervises i bassinfysioterapi!

Selskabet siger tak til undervisere og deltagere for endnu et godt kursus, hvor fagligheden omkring bassinfysioterapi blev højnet.