En god bassinhistorie om Ai Chi fra Anne

En god historie fra et Ai Chi-hold

20.06.2022

En overvægtig midaldrende kvinde startede til Ai Chi* i 2017, da hun havde haft smerter i fødder, ryg og nakke igennem flere år. Ud over Ai Chi-holdet startede hun kort tid efter på et selvtrænerhold** en gang om ugen i bassinet. Dermed var hun i vandet 2 gange om ugen af hver en halv times varighed gennem 3 år.

Efter at have deltaget på begge bassinhold i tre år gik hun i gang med et vægttab i samarbejde med en læge og en diætist, som resulterede i et imponerende vægttab på 50 kg.

Ud over selve træningen i bassinet har selvtrænerholdet også givet hende et netværk med andre ligesindede. Bassindeltagerne bruger hinanden til at sparre og dele hinandens op- og nedture. De sidder hver fredag i husets café efter bassintiden om morgenen og resten af formiddagen, hvor de vender stort som småt.

*Ai Chi

Ai Chi er et koncept på 19 øvelser, hvor hver øvelse gentages flere gange og laves i takt med det individuelle åndedræt. Øvelserne er nøje gennemtænkt med progression for at afspænde og styrke kroppen. Ai Chi er baseret på Qi Gong og Tai chi Chuan.

 

Ai Chi Flowing

** Selvtrænerhold

Selvtrænerhold er et holdtilbud, hvor man kan være ½ time i varmtvandsbassinet uden instruktør og lave individuelle tilpassede øvelser.

Anne Bøjlund, fysioterapeut ved Møllestiens Varmtvandsbassin, Aarhus kommune.