Fysioflow overført til vand

Fredag d. 29. marts afholdt selskabet en temadag med Fysioflow og Aqua-flow i Skælskør, i Sanos dejlige bassin.

14.04.2019

Formiddagen blev indledt med et meget inspirerende oplæg omkring fascier ved indehaver af Fysioflow, fysioterapeut Elin Solheim. Derudover afprøvede vi flow-bevægelser i praksis i træningssalen.

Kort fortalt handler Fysioflow om at få kroppens lag af bindevæv til at glide i forhold til hinanden. Fysioflow- øvelser arbejder med bindevævet og kombineret med bevægelser tilpasset vævets struktur, opstår det ønskede glid mellem lagene. Dette er helt afgørende for effekten af træning. Elin sammenlignede det med at stå på ski: Glidet kan sammenlignes med forholdet mellem sneen og skiene, og det er netop her fokus ligger. 

Elin præsenterede ny evidens omkring fascier’s betydninger for bevægelser og symptomer. F.eks. ” Alt ” hæfter med ”alt” – musklerne hæfter ikke kun på knogler – 85% af al muskulatur hæfter også i fascier.

 

Om eftermiddagen guidede Dorthe Søe Munk fra Fysioklinik Snedsted os gennem en workshop i vandet. Dorthe har været på flere kurser hos Elin og er i dag også Fysioflow-instruktør. Dorthe har arbejdet med teknikkerne overført til vand, især for brystkræftramte. Tankerne bag indviede hun os i med praktisk afprøvning i bassinet. Efter dagens kursus kaldes fysioflow overført til vand nu Aquaflow.

Alle tog hjem med masser af inspiration. Vi er dog i bestyrelsen rigtig ærgerlige over, at vi pga. bassinets størrelse ikke havde mulighed for at tilbyde en plads til alle tilmeldte, da vi fik en venteliste til dagen. Selskabet går dog i overvejelser m.h.p. at gentage dagen igen i efteråret. 

Stor tak til Sano for fine faciliteter, forplejning og service. Vi kommer gerne igen en anden gang. 

Du kan læse mere om Fysioflow på: www.fysioflow.dk og på www.elinsolheim.dk.

Bestyrelsen 

Dansk Selskab for Bassinfysioterapi.