Referat fra temadagen omkring bassintræning til gravide

På temadagen omkring bassintræning til gravide blev vi undervist af en entusiastisk fysioterapeut Camilla Basland omkring hendes hjertebarn ” Baby i Thy”, der omfatter et stort og bredt tilbud til gravide, spædbørn, småbørn og de lidt større børn.

10.05.2022

Temadagen blev denne gang afholdt i det nordjyske, i Fysioklinik Snedsted ved hallen og det tilhørende varmtvandsbassin. Her blev 10 bassinfysioterapeuter undervist af en entusiastisk fysioterapeut Camilla Basland, omkring hendes hjertebarn ” Baby i Thy”, der omfatter et stort og bredt tilbud til gravide, spædbørn, småbørn og de lidt større børn.

Camilla tilbyder en bred vifte, lige fra fertilitetsbehandling via den fysioterapeutiske tilgang, bassinfysioterapi til gravide, fransk øreakupunktur mod graviditetskvalme, bækkenbundstræning, Bobles tumlemagi, babysvømning og kraniosakralterapi til spædbørn og til de større børn, der oplever mistrivsel og koncentrationsbesvær.

I får her 2 bassin-øvelser fra temadagen:
1)
Find balancepunktet 2 og 2, afprøve med slanger og find balancen i vandet.

2)
Bækkenbundstræning:
a) Rygliggende- træk vejret ind gennem næsen, hold vejret og pust langsomt ud gennem munden imens du tæller til 10.
b) Dyb inspiration- ved ekspiration spænd op i bækkenbunden- hold spændingen imens du tæller til 10, slip spændingen igen.
c) Bækkenbunden spændes og slippes i flere små niv.

Camilla har i alt 13 forskellige tilbud.

I kan se det hele på hjemmesiden: www. thyfys.dk

Det er begrænset hvad der findes af studier om bassin til gravide.

På vores hjemmesiden I finde et studie omkring søvn ifm. bassintræning til gravide. I finder det under fanen ”fagligt” og ”bassinartikler”.

En lille teaser ift. vores næste temadag/workshop. Den kommer til efteråret og vil omhandle teori og brug af kendte redskaber i bassinet. Selskabets redskaber skal selvfølgelig også præsenteres og afprøves, så I kan få ny inspiration til øvelser med redskaberne.

Udover praktik med redskaberne vil der i teoridelen være en genopfriskning af, hvordan vi sikrer, at vi bruger vandet bedst muligt og ikke blot overfører landøvelser til vand.