Trines bassinhistorie

Læs Trines erfaringer med hvad der startede med et brud i mellemfoden med flere følger men som endte med en genfunden glæde til bevægelse og fysisk aktivitet i vandet.

24.10.2022

En yngre svært overvægtig kvinde starter individuel træning i varmt vand, efter et fald hvor hun pådrog sig et brud i mellemfoden med efterfølgende operation. Fysioterapeuten, der varetager genoptræningsplanen på land, har svært ved at finde passende træningsmængde og kontakter os for at vurdere om træning i vand kan være et godt supplement.

Første gang hun kommer er ca. 10 uger efter operationen, og hun går med gangstativ. Hun har nedsat bevægelighed og smerter fra foden. Tiden hvor hun har været meget stillesiddende og liggende efter operationen har udover tab af muskelmasse, betydet, at hun bl.a. har svært ved at strække hoften fuldt samt begyndende gener fra ryggen.

Træningen i vand havde fokus på foden, men i lige så høj grad på generel bevægelighed, stabilitet og kondition.

Hun bliver hurtigt rigtig glad for at træne i vand, og hun fortæller, at hun har en oplevelse af, at hun kan bruge hele sin krop, hvilket hun ikke har oplevet tidligere i genoptræningsforløbet. Vandet giver mulighed for at hun kan gennemføre genoptræningen uden at overbelaste foden og bassintræning har givet hende motivation til fysisk aktivitet. Hun er løbende begyndt at gå med krykker og har fået bedre gangfunktion.

Efter 4 gange med individuel træning er hun klar til at fortsætte med et holdforløb og selvtrænerhold. Hun kan se sig selv bruge vandet som træningsform fremover og har i vandet genfundet glæden til bevægelse og fysisk aktivitet.