Anettes bassinhistorie

Vi hører mange gode succeshistorier fra jer medlemmer, når vi mødes til kurser og temadage. Anette har delt sine erfaringer med bassintræning til en kvinde med en frossen skulder Du kan også sende din historie og deltage i lodtrækningen om gratis deltagelse på en af selskabets spændende temadage.

30.03.2022

Frossen skulder

En kvinde begynder på mit skulderhold i varmtvandsbassin. Hun har en frossen skulder, og er der, hvor hun har fin bevægelighed, men får meget nemt smerter og kan ikke holde til at bruge armen for længe ad gangen eller med ret meget belastning. Hun laver hjemmeøvelser bl.a. med elastik, men bedringen går langsomt og smerterne opstår fortsat.

Hun kan efter nogle gange mærke, at vandet gør noget godt, men hun har svært ved at finde den rette træningsmængde, da hun til tider oplever tiltagende smerter, efter hun har været til træning. Øvelserne justeres bl.a. ved at bruge forskellige redskaber. Vi snakker også en del om, at det tager tid at tilpasse mængden af belastning, og hvilke øvelser der er fordrende for hende.

Hun havde særlig god gavn af stabilitetsøvelser med små redskaber, hvor hun blandt andet lavede små oscillerende bevægelser med vandet som modstand. Hun trænede også med lidt større bevægelser med armene foran kroppen med fokus på skulderbladets placering samt bevægelighedsøvelser med vadopdriften som hjælp.

Hun går på to forløb i træk med 8 gange på hver, og oplever her, at hun får bedre udholdenhed og at der skal mere til i hverdagen, før hun får smerter. Hun har været sygemeldt pga. den frosne skulder, og har taget et mindre fysisk krævende job. Efter træningen i vand føler hun sig klar til at prøve kræfter med sit tidligere arbejde, som er mere fysisk krævende.

Du kan læse flere case-beskriveler fra medlemmer under fanen "Fagligt" og "Historier fra bassinkanten"