Historier fra bassinkanten

Vi hører mange gode succes-historier fra medlemmerne når vi mødes til kurser og temadage, som vi meget gerne vil deles om til inspiration. Du kan også sende din historie og deltage i lodtrækningen om gratis deltagelse på en af selskabets spændende temadage.

Vi har modtaget en case-historie fra Jette, der med succes har brugt metoden Ai Chi samt virtuel træning i vandet!

Jeg ville da lige fortælle en af mine gode historier.

Jeg har af flere omgange haft samme borger i vandet, efter gentagende rygoperationer og efterfølgende GOP’er. Desværre er det sådan, at han ikke profiterer af at træne på land, og derfor ”ender” han hos mig.

I den seneste periode har jeg Ai Chi, som en del af mit program, og så han bliver ret glad for øvelserne, og dem giver han videre til sin kone, så nu er de samme ude at træne i vandet hver- hver anden uge, da de får dæmpet deres nervesmerter betydeligt af netop denne type bevægelse. De har deres tablet med i det lokale varmvandsbassin, også følger de øvelserne fra youtube.

Det er skønt at kunne give nogle nye brugbare redskaber til nogle af dem, som har prøvet rigtig meget i deres -ofte- mange forløb.

Venlig hilsen Jette Thomsen Fysioterapeut

Ai chi Rounding

 

Vi har modtaget følgende historie fra fysioterapeut Emil Hyllested, om arbejdet i bassin med en lidt anden patientgruppe end de fleste af os møder.

Min succeshistorie er, at jeg i forbindelse med at være fysioterapeut i palliativt team på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har opstartet et bassinhold for primært mine ambulante patienter. Det gjorde jeg efter et skifte hertil fra Herlev Hospital, hvor jeg havde startet brug af bassinet til samme patientgruppe.

Jeg oplever, at bassintræningen giver mine patienter utroligt meget livskvalitet og glæde. Nogle kommer for træning af en specifik funktion, de fleste for at mærke at deres krop stadigvæk rummer potentialet for at tilbyde dem positive oplevelser...

Det er sjældent at det der foregår i bassinet med mine patienter, er regulær holdtræning. Vores bassinterapi er individuelt tilpasset, nogle har behov for afspænding, andre balanceøvelser. Og igen, så er der dem der bare har behov for at lave noget der minder dem om ikke at være syge.

I virkeligheden tror jeg faktisk at selve det at være i vandet gør en forskel.

Og det virker, diagnoserne er irrelevante og mange. Alle jeg har haft i vandet, har en eller anden positiv ting at melde tilbage.

F.eks har jeg én patient, der efter hun er begyndt til bassintræning en til to gange ugentligt, har reduceret det smertestillende behov betydeligt, samt fået bedre funktionsevne i en grad, så hun nu selvstændigt på egen hånd har taget bussen ind til en aftale i byen, og hjem igen.

Mine patienter og jeg ville ikke undvære bassinet for noget i verden.

MVH

Emil Hyllested
Fysioterapeut og lymfødemterapeut
Palliativ, Med afdeling p20