En lærerig temadag med Ai Chi

Underviseren var den engelske fysioterapeut Sarah Wratten.

Sarah har stor erfaring i bassinfysioterapi og har poster i flere internationale bassin-sammenslutninger, f.eks. ATACP (Aquatic Therapy Association of Chartered Physiotherapists) og PWTAG (Pool Water Treatment Advisory Group), hvor hun begge steder er bestyrelsesmedlem. Ai Chi lærte hun i Schweiz i 2006, og er senere godkendt til at undervise i konceptet i USA ved Jun Konno.   

Sarah Wratten i vandet

Ai Chi er udviklet af japanske Jun Konno i 1993, og er baseret på elementer fra Qi Gong, Tai Chi, Shiatsu og Watsu. I Ai Chi behandles krop og sind som en helhed, og mental tilstedeværelse er et vigtigt element i træningen. 
Ai Chi kan bl.a. bruges selvstændigt, eller som afslutning på anden træning.

Tilbagemeldinger fra deltagerne på Ai Chi-forløb hos Sarah kan berette om bedre søvn efter træning, ligesom der er en smertedæmpende og beroligende effekt.
Der er lavet studier på, hvordan Ai Chi kan have positiv effekt på motorisk kontrol ved neurologiske lidelser som f.eks. Parkinson, stress-relaterede tilstande m.m. 
Sarah Watten arbejder selv primært med tidligere udsendte soldater med PTSD.

I første del af kurset fik vi en teoretisk gennemgang af øvelsernes indflydelse på de indre organer, der blev forklaret hvordan mental træning er inkluderet i øvelserne og at virkningen bl.a. hænger sammen med påvirkning af medianbanerne i kroppen.


Rounding

Efter den teoretiske gennemgang var der praktik i vandet, hvor deltagerne først fik en fuld Ai Chi lektion. Herefter var der en grundig gennemgang af de 19 øvelser, hvor der bl.a. blev talt om, hvordan fokus kunne flyttes efter behov.
Afslutningsvis var det kursisternes tur til at undervise, hvilket ikke var helt så nemt som det så ud til, da Sarah stod på kanten og underviste. 
En lærerig og absolut brugbar temadag. Sarah er en sympatisk, dygtig og letforståelig underviser.   

Soothing

Nina Bertelsen,
Oktober 2017